random imagerandom imagerandom imagerandom imagerandom imagerandom imagerandom imagerandom image
Besökare: 665162

 Angelägen information till Dig som är medlem i Sollefteå Golfklubb.

Som Du kanske redan uppmärksammat så ökar golfintresset i Sverige. Det kan konstateras att man som golfspelare lever ett friskt liv och får möjlighet till en god hälsa. Antalet golfspelare, i alla åldrar, ökar i landet. Det är en utveckling som vi inom Sollefteå golfklubb av flera skäl också vill se i vår klubb.

I somras genomfördes en enkät om hur vi medlemmar trivs i golfklubben och hur vi upplever vår vistelse på banan, i klubbhuset, i restaurangen m.m. Från denna enkät kan man konstatera att vi kan erbjuda en mycket positiv och bra golfverksamhet. Ryktet sprider sig och det innebär att vi har mycket goda förutsättningar för att bli fler medlemmar.

I enkäten svarar nästan alla att vår golfanläggning är i toppenskick. "Bästa banan i Norrland" är kommentarer som hörs. Man trivs på golfklubben och upplever att det råder en god stämning och att det är kul att komma till golfklubben. Medlemmarna upplever en social gemenskap med andra. Styrelsen, de anställda och de ideellas arbete och insatser uppskattas högt i enkäten. I enkätens sammanställning rankas Sollefteå GK högt efter medlemmarnas utsago.

Men …vi har ett stort behov av att öka vårt medlemsantal.

Det viktigaste skälet för detta är vår ekonomi. För att fortsatt kunna hålla hög standard på vår bana, kunna utveckla olika typer av verksamheter m.m. krävs en stabil och säker ekonomi. Medlemsavgifterna är den viktigaste inkomstkällan, vilket innebär att ju fler medlemmar vi är ju stabilare blir vår budget.

Styrelsen har nu tillsatt en arbetsgrupp som fått i uppdrag att fokusera på medlemsrekrytering. Vi tänker se till att de nybörjare som gått nybörjarkurs för Anders Molin får möjlighet till "golfstart" några kvällar per vecka så de snabbare kommer in i verksamheten. Vi kommer att följa upp damer och herrar med handikapp 54-34 för att erbjuda extra träningstillfällen för roligare golf. Vi arbetar för att få etablerat orange tee för att underlätta för dem som av olika anledningar inte kan slå så långa slag. Arbetsgruppen kommer att följa upp de personer som inom de senaste åren lämnat klubben. Är det möjligt att de kan komma tillbaka? Vi kommer också att motivera unga vuxna kvinnor att spela. En golfrunda behöver inte betyda 18-hål och hela dagen. Det går utmärkt att spela 9 hål på 2 timmar, eller varför inte en härlig tur på 4 hål. Lagom för att hålla igång spelet, få frisk luft och en härlig naturupplevelse. 

Under året kommer vi, liksom övriga arbetsområden, att arbeta med ytterligare aktiviteter som leder till en roligare golf och målet fler medlemmar.

Vi kan känna oss stolta och glada för att vi har en så fin golfbana och verksamhet. Det är Din och övriga medlemmars förtjänst!

För att vi skall lyckas med målsättningen att utöka vårt medlemsantal under 2018 är det viktigt att vi alla hjälps åt på olika sätt.

Vi vet att om Du har en vän, familjemedlem, granne, arbetskamrat eller annan person med Dig så är det roligare att spela. Möjligheten att Du fortsätter spela blir större om Du har någon att gå med. Vår uppmaning till Dig är att ta med Dig någon Du känner på en runda! Kan kanske räcka med att man går med som "caddy" några hål och får prova på hur det känns. Vill Du ha support på rundan kan någon av oss andra etablerade spelare gå med.

Vi behöver även uppmärksamma våra nya spelare. Om Du träffar någon på rangen eller i klubbhuset, bjud in till bollen! För att som ny komma in i golfklubbens gemenskap krävs ett aktivt engagemang av oss etablerade spelare. Visa ett vänligt bemötande, ta hand om nya och bjud på den gemenskap som finns i vår golfklubb.

Om Du vill delta i arbetet inom de olika verksamhetsområdena, kontakta respektive ansvarig.

Verksamhetsområden

Medlem Ingrid Norberg 0708-30 35 47

Marknad Niklas Eriksson 070-656 19 46

Junior Anders Nilsson 070-677 17 77

Dam Marie-Louise Sjödin 070-679 5212

Lena Ericsson 070-565 92 29

Senior Paul Olsson 070-332 25 44

Tävling Runo Lindberg 070-314 99 02

Ideella Sven-Erik Söderin 070-773 73 06

Anläggning Roger Omberg 070-659 34 83

Niklas Eriksson

Ordförande Ingrid Norberg

Arbetsområde Medlem

PS

Äntligen kom nu besked från Skatteverket att även Golf godkänts som skattefri friskvårdsförmån. Beroende på hur mycket Din arbetsgivare avsätter för ändamålet har Du möjlighet att använda pengarna till att betala spelavgift, greenfeeavgifter, golfträning, nybörjarkurser, golfkurser och golflektioner m.m.

Obs att det inte gäller medlemsavgiften. Du kan läsa mer på golf.se/friskvardsbidrag Ds

 

Senaste nytt

Vårmöte 2018

Vårmötet 2018 äger rum  torsdagen den 12 april.

Plats: Lions lokal på Vallåkersgatan.

Klockan 18.30

Välkomna

Angelägen information...

 Angelägen information till Dig som är medlem i Sollefteå Golfklubb.

Läs mer...

Årets sista speldag

Onsdag den 8/11 är sista dagen att spela för i år.
Banan stänger innan mörkret faller på onsdagen.

Ordföranden

Säsongen 2017 går mot sitt slut och trots en dålig början på säsongen där vädrets makter inte varit med oss så kan vi trots allt se med belåtenhet på hur säsongen utvecklade sig. 

Läs mer...

Sollefteå GK på Instagram

image1
image1
image1
image1
image1
image1

Sollefteå GK på Facebook

Vädret på golfbanan

Soligt

0°C

Sollefteå GK

Tisdag
Mestadels soligt
-7°C / 0°C
Onsdag
Delvis mulet
-5°C / 5°C
Torsdag
Mestadels mulet
-6°C / 4°C
Fredag
SP_WEATHER_RAIN_AND_SNOW
-5°C / 1°C
Lördag
Snöbyar
-5°C / 1°C

Kontakta oss

Kontakta oss via nedanstående alternativ eller via vårt kontaktformulär

PhoneKansli/tidsbokning: +46(0)620-214 75

phoneMå,On,Fr. 09-11: +46(0)72-4532478

PhoneRestaurang: +46(0)620-214 87

phoneCourse manager Jerker Dewall : +46(0)70-6867823

PhonePro - Anders Molin: +46(0)72-744 20 86
email kansli@sollefteagk.se
web www.sollefteagk.se
      Bankgiro: 115-1398


© 2018 Sollefteå Golfklubb
Sidan skapad av Andreas Hedström
Back to Top